referenties

Een fijn gesprek gehad met Inge over onze hond (een Labradoodle). Ze kijkt naar alle aspecten van de hond en niet alleen naar de problemen die je ervaart. Ze had zich goed voorbereid aan de hand van de filmpjes die ik toe had gestuurd. Goed meegedacht en goed advies gekregen. Daarnaast bracht Inge later nog een tuigje en een lange riem, zodat we deze kunnen uitproberen. Kortom, heel tevreden.

Susan van Wijchen


Inge is een enthousiast liefhebster van honden, die zich vanuit haar hobby door middel van gedegen studie tot hondengedragsdeskundige heeft ontwikkeld. Ze is gemotiveerd en consciëntieus en geeft pas advies nadat het probleem compleet in kaart is gebracht. Voor haar is het belangrijk dat de hond en zijn omgeving in harmonie zijn.

Zij heeft mij met haar kennis diverse keren goed geholpen om beter om te gaan met mijn wandelmaatjes, een West Highland White Terrier, een Irish Soft Coated Wheaten Terrier en een Flatcoated Retriever, waardoor wij nog meer van elkaar kunnen genieten!

Irene Arts


Pebbels, een Friese Stabij, is onze eerste hond en kwam als pup in ons gezin. Allemaal waren we dolblij met hem. In het begin vonden we zijn drukke gedrag helemaal passen bij een pup. Maar toen hij wat ouder werd, begon dat gedrag vervelender te worden. We kwamen er niet goed achter hoe het gedrag te veranderen. We probeerden van alles: goed gedrag belonen, afleiden, negeren, meer laten bewegen of zelfs straffen. Maar hij bleef happen, bijten, springen en blaffen tijdens het uitlaten. Het happen werd ook steeds gemener. We werden zelfs uit de puppycursus gezet wegens zijn ongewenste gedrag. We hebben echt even getwijfeld of we er wel goed aan gedaan hadden een hond te nemen.

Maar in huis was het echt een lieverd, dus aan zijn karakter lag het niet.

probleemgedrag, bijten als pup

Toen hebben we de hulp van Inge erbij gehaald. Zij is bij ons geweest en heeft Pebbels in de thuissetting en tijdens het wandelen geobserveerd. Dit ging op een erg prettige manier; ze heeft veel tijd genomen om Pebbels goed te bekijken en de observatie was erg objectief. Daarna heeft Inge verslag gedaan van haar bevindingen en direct praktische tips gegeven over hoe we het beste met zijn gedrag om konden gaan. Uiteraard hebben we haar advies opgevolgd.

Het ongewenste gedrag tijdens het uitlaten werd steeds minder en was na een aantal maanden zelfs helemaal weg. Nu hebben we weer volop plezier van onze lieverd. We zijn blij dat we de hulp van Inge erbij hebben gehaald.

Floor van der Gulik


De professionele begeleiding die Inge geeft heeft een positieve insteek. Ze is rustig en vriendelijk in haar benadering richting mens en hond. Ze observeert en luistert goed waardoor ze tot gedegen conclusies en adviezen komt. Haar uitleg is helder en concreet en ze geeft duidelijke handvatten waar je als hondeneigenaar zelf of onder haar begeleiding mee aan de slag kunt. Ik kan haar begeleiding zeker aanbevelen bij probleemgevend gedrag van je hond.

Anneke van Dinten (eigenaar van een buitenlandse herplaatser)

 

home    werkwijze     over mij   referenties    interessant    contact