referenties

 

Het gaat nu  supergoed met Guus en Teije (allebei Kooikerhondjes). Na nog wat kleine aanvallen hebben we geen enkele aanvaring tussen de honden meer gehad. Ik schrijf deze referentie met veel plezier, want je hebt ons prima geholpen!

Kooikerhondjes hondengedrag hondentraining

Heel veel dank nogmaals!

Brit Snuverink


Onze Podenco Saar heeft haar rust hervonden. Ze loopt lekker op haar teentjes, slaapt veel meer en is beter te corrigeren als we een andere hond tegenkomen. 2x per dag kan ze los langs de Maas lopen.

podenco gedrag hondentraining

Ze gaat daar nog steeds haar eigen gang, maar houdt mij beter in de gaten en ik kan haar zonder moeite weer aanlijnen als we op het einde zijn. Op  deze foto kun je zien hoe relaxed ze inmiddels is.

Ik wil je nogmaals bedanken voor alle inzichten, het heeft ons erg geholpen. Dankjewel, ook namens Saar!

Pia de Wolf


Inge heeft ons geweldig geholpen met onze Maltezer puber Norris.
Hij viel uit naar vreemde en grote honden en was snel overprikkeld, wat zich vooral uitte in blaffen en onrustig gedrag.
Met een aantal online cursussen waren wij al goed op weg, maar wij hadden nu ook advies op maat nodig om weer stapjes vooruit te zetten.

MaltezerWij hebben Inge ervaren als zeer betrokken, vriendelijk, rustig, heel helder in haar uitleg en ze heeft een goed observerend vermogen.
Met haar adviezen konden wij meteen aan de slag. Het was ook heel leerzaam om te zien hoe Inge met Norris omging. Hij reageerde daar meteen heel goed op.

Voor nu is één consult voldoende, maar mocht het nodig zijn in de toekomst dan zouden wij zeker weer naar Inge gaan!

Miranda Looijen


Wij hebben de hulp van Inge ingeschakeld voor Djalu, onze 2e Australian Labradoodle van 11 maanden oud. We liepen tegen een paar dingetjes aan. Djalu had nog moeite met auto’s, fietsers en andere honden aan de lijn.
Inge is eerst bij ons langsgekomen om de honden te observeren en mij allerlei vragen te stellen. Dat was, ondanks dat we al ervaring hebben met honden, toch erg leerzaam en ze had veel tips. Daar zijn we mee aan de slag gegaan en via onderling contact op WhatsApp heeft ze ons enorm geholpen.

We hebben ook een wandelafspraak gehad met Djalu, zodat Inge mee kon kijken en feedback kon geven. Dat was zeer leerzaam en een grote stimulans om geduldig te zijn en te blijven oefenen met onze kleine man.
Wij kunnen Inge daarom zeer aanbevelen als hondengedragsdeskundige!

Adrie Verbraak

 


We hebben hulp gevraagd aan Inge voor de begeleiding van Lucy, een Podenco-mix van anderhalf jaar. Dit ras heeft veel jachtinstinct. Daarnaast was er het eerste jaar nauwelijks voor haar gezorgd. Door problemen met de eerste adoptie heeft Lucy in een periode van een paar maanden meerdere huizen gehad. Alle reden dus om professionele hulp in te schakelen.

podenco mixInge heeft ons erg goed geholpen. Ze luistert goed en komt met praktische tips. Haar verslag is uitgebreid en heel duidelijk. Daarna hebben we op ons verzoek nog twee wandelsessies gehad, om te oefenen in de praktijk. We hebben daardoor zoveel geleerd. We kijken nu op een heel andere manier naar Lucy en naar wat zij nodig heeft.

Ik kan de begeleiding van Inge iedereen aanbevelen. Daarnaast is zij een warme en invoelende vrouw. Dankjewel Inge, we houden contact.

Sasja en Theo van Geel


Een fijn gesprek gehad met Inge over onze hond (een Labradoodle). Ze kijkt naar alle aspecten van de hond en niet alleen naar de problemen die je ervaart. Ze had zich goed voorbereid aan de hand van de filmpjes die ik toe had gestuurd. Goed meegedacht en goed advies gekregen. Daarnaast bracht Inge later nog een tuigje en een lange riem, zodat we deze kunnen uitproberen. Kortom, heel tevreden.

Susan van Wijchen


Inge is een enthousiast liefhebster van honden, die zich vanuit haar hobby door middel van gedegen studie tot hondengedragsdeskundige heeft ontwikkeld. Ze is gemotiveerd en consciëntieus en geeft pas advies nadat het probleem compleet in kaart is gebracht. Voor haar is het belangrijk dat de hond en zijn omgeving in harmonie zijn.

Zij heeft mij met haar kennis diverse keren goed geholpen om beter om te gaan met mijn wandelmaatjes, een West Highland White Terrier, een Irish Soft Coated Wheaten Terrier en een Flatcoated Retriever, waardoor wij nog meer van elkaar kunnen genieten!

Irene Arts


Pebbels, een Friese Stabij, is onze eerste hond en kwam als pup in ons gezin. Allemaal waren we dolblij met hem. In het begin vonden we zijn drukke gedrag helemaal passen bij een pup. Maar toen hij wat ouder werd, begon dat gedrag vervelender te worden. We kwamen er niet goed achter hoe het gedrag te veranderen. We probeerden van alles: goed gedrag belonen, afleiden, negeren, meer laten bewegen of zelfs straffen. Maar hij bleef happen, bijten, springen en blaffen tijdens het uitlaten. Het happen werd ook steeds gemener. We werden zelfs uit de puppycursus gezet wegens zijn ongewenste gedrag. We hebben echt even getwijfeld of we er wel goed aan gedaan hadden een hond te nemen.

Maar in huis was het echt een lieverd, dus aan zijn karakter lag het niet.

probleemgedrag, bijten als pup

Toen hebben we de hulp van Inge erbij gehaald. Zij is bij ons geweest en heeft Pebbels in de thuissetting en tijdens het wandelen geobserveerd. Dit ging op een erg prettige manier; ze heeft veel tijd genomen om Pebbels goed te bekijken en de observatie was erg objectief. Daarna heeft Inge verslag gedaan van haar bevindingen en direct praktische tips gegeven over hoe we het beste met zijn gedrag om konden gaan. Uiteraard hebben we haar advies opgevolgd.

Het ongewenste gedrag tijdens het uitlaten werd steeds minder en was na een aantal maanden zelfs helemaal weg. Nu hebben we weer volop plezier van onze lieverd. We zijn blij dat we de hulp van Inge erbij hebben gehaald.

Floor van der Gulik


De professionele begeleiding die Inge geeft heeft een positieve insteek. Ze is rustig en vriendelijk in haar benadering richting mens en hond. Ze observeert en luistert goed waardoor ze tot gedegen conclusies en adviezen komt. Haar uitleg is helder en concreet en ze geeft duidelijke handvatten waar je als hondeneigenaar zelf of onder haar begeleiding mee aan de slag kunt. Ik kan haar begeleiding zeker aanbevelen bij probleemgevend gedrag van je hond.

Anneke van Dinten (eigenaar van een buitenlandse herplaatser)

 

home    werkwijze     over mij   referenties    interessant    contact