werkwijze

  • Je hond vertoont gedrag dat je niet zo prettig vindt (uitvallen, baknijd, hyperactiviteit)?
  • Je wilt graag meer inzicht in het gedrag van je hond?
  • Je wilt ontdekken hoe je hem op een positieve, natuurlijk manier meer balans kunt bieden?
  • Je hebt een herplaatser, maar loopt tegen problemen aan?

Wat kun je van me verwachten?

Mijn aanpak gaat uit van het nemen van verantwoordelijkheid door de eigenaar, op een manier die voor beide (hond én mens) prettig is. Ik vind het van belang oog te hebben voor de individuele hond, maar ook voor wat je als eigenaar zelf ervaart en wat er binnen jouw mogelijkheden passend is.

Ik begin met een korte, vrijblijvende (en uiteraard gratis) telefonische intake om te bekijken wat ik voor je kan betekenen en voor jou om een indruk van mij te krijgen. Gaan we met elkaar verder? Om tot een goed en uitvoerbaar advies te komen kom ik dan voor een uitgebreid consult bij je thuis. Dit consult duurt 2 tot 2,5 uur. Het heeft tot doel de onderliggende oorzaken van het gedrag in beeld krijgen. Symptoombestrijding lost immers niets op als de basis ervan blijft voortbestaan. Tijdens het consult geef ik je een analyse van het probleem, uitleg, handvatten en tips. Je ontvangt hiervan ook een verslag. Na enkele weken kun je gebruik maken van een telefonische follow-up om te bespreken hoe het gaat.

Mocht je ook daarna nog begeleiding willen, dan kun je aansluitend een of meer privélessen bij me volgen.

Wat niet…. en wat wel?

Let op: verwacht geen quick fix. Wel een gedegen aanpak om samen met je hond verder te komen en meer balans te creëren. Waarbij je hond gewoon hond mag zijn en jij hem begeleidt in de mensenwereld. Eerlijkheid staat bij mij bovenaan het lijstje: als ik mijzelf niet de juiste persoon vind om jullie te helpen, dan verwijs ik je graag door naar een andere deskundige.

Wat ook goed is om te weten: vanwege mijn lidmaatschap van de beroepsorganisatie Pet Dog Trainers of Europe PDTE ben ik gehouden aan de  PDTE gedragscode. Dat houdt dan ook in dat ik werk op basis van ethische uitgangspunten waarin het welzijn van de hond voorop staat en fysieke correcties geen plaats hebben.

In het kort

  • Vrijblijvende telefonische kennismaking (intake)
  • Consult aan huis van 2 tot 2,5 uur
  • Gespreksverslag met tips en aanbevelingen
  • Daarna een telefonische follow up

Het tarief hiervoor bedraagt  €100,- excl. reiskosten.


  • Daarnaast kun je privélessen bij me volgen.

De tarieven hiervoor bedragen  €25,- voor een half uur en  €40,- voor een heel uur, excl. reiskosten.


  •  Reiskosten

Tot 10 km.  gratis, bij meer dan 10 km.  reken ik  €0,25 per km.

 

home    werkwijze     over mij    referenties    interessant    contact